Χρήσιμα άρθρα από ειδικούς σε θέματα υγείας και συμβουλές ομορφιάς θα γίνουν η καθημερινή σου έμπνευση για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Γιατί η ομορφιά ξεκινάει από μέσα σου.

Πρόσφατα Άρθρα

Τριχόπτωση ή πιτυρίδα – Αιτίες και λύσεις

Τα υγιή μαλλιά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της εξωτερικής μας εμφάνισης. Συχνά δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην περιποίηση των μαλλιών, παραμελώντας την επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής και το πιο ζωτικό μέρος της τρίχας, τη ρίζα της. Η ρίζα της τρίχας αποτελεί το ζωντανό τμήμα της και η λειτουργία της είναι σε άμεση εξάρτηση με το υπόλοιπο σώμα, συνεπώς επηρεάζεται από αυτό. Έτσι όταν αρρωσταίνουμε ή όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση stress, συχνά διαταράσσονται και οι ισορροπίες του τριχωτού της κεφαλής. Συνήθως εμφανίζονται λεπτές νιφάδες (φολίδες), ενώ άλλες φορές τα μαλλιά μας γίνονται θαμπά, λεπταίνουν ή ακόμη πέφτουν. Επιπλέον, οι απότομες καιρικές μεταβολές, το καθημερινό λούσιμο, εντείνουν τα παραπάνω και έτσι όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης και πιτυρίδας.

 

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Κάθε τρίχα αναπτύσσεται για 4 χρόνια περίπου (αναγενής φάση). Στη συνέχεια σταματά η ανάπτυξή της για 2-3 εβδομάδες (καταγενής φάση) και ακολούθως πέφτει (τελογενής φάση). Τότε από τη ρίζα της μια νέα τρίχα μεγαλώνει στη θέση της. Είναι φυσιολογικό να πέφτουν κατά τον τρόπο αυτό 50-100 τρίχες την ημέρα. Όταν όμως χάνουμε πάνω από 100

τρίχες ημερησίως, η τριχόπτωση είναι παθολογική και ονομάζεται αλωπεκία. Ο κύκλος της τριχοφυΐας μειώνεται με την ηλικία, αλλά επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, ενδογενείς (ορμονικές διαταραχές, κληρονομικότητα, stress, κ.ά.) και εξωγενείς (αλλαγή των εποχών, φαρμακευτική αγωγή, κ.ά.).

Τα προϊόντα Lavilon για την τριχόπτωση περιέχουν συνδυασμό τριών ενεργών εκχυλισμάτων & Αργινίνης που, βάσει κλινικών μελετών, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την τριχόπτωση, ενισχύει την υγιή ανάπτυξη της τρίχας και αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών. Παράλληλα, η Βιοτίνη και η Προβιταμίνη Β5 βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας, προλαμβάνουν την φθορά της και αποκαθιστούν τον όγκο και την πυκνότητα των μαλλιών. Τέλος, η Βιταμίνη Ε παρέχει θρέψη, αντιοξειδωτική προστασία και τονώνει την μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της τρίχας. Τα προϊόντα Lavilon δεν απευθύνονται στην τριχόπτωση που οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

 

ΠΙΤΥΡΙΔΑ

Η πιτυρίδα χαρακτηρίζεται από υπερβολική χρόνια και ορατή απολέπιση του δέρματος του κεφαλιού, η οποία οφείλεται στη διαταραχή της χλωρίδας στο τριχωτό της κεφαλής και κυρίως στην υπερανάπτυξη του μύκητα Pityrosporum Ovale. Εκδηλώνεται με τη μορφή λεπτών νιφάδων (φολίδες) που πέφτουν στους ώμους (ξηρή πιτυρίδα) ή παραμένουν στο τριχωτό της κεφαλής με έντονη λιπαρότητα (λιπαρή πιτυρίδα).

Τα προϊόντα Lavilon για την ξηρή πιτυρίδα, περιέχουν Climbazole, το οποίο καταπολεμά τους μύκητες που ευθύνονται για την πιτυρίδα, Σαλικυλικό οξύ που απομακρύνει τις φολίδες, Ichthyol® Pale που μειώνει την απολέπιση και ρυθμίζει τη λιπαρότητα, και Γλυκονικό Ψευδάργυρο ο οποίος καταπραΰνει τον κνησμό και ανακουφίζει από τους ερεθισμούς.

 

Επιστημονική ομάδα CASTALIA

Write your comment