Χρήσιμα άρθρα από ειδικούς σε θέματα υγείας και συμβουλές ομορφιάς θα γίνουν η καθημερινή σου έμπνευση για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Γιατί η ομορφιά ξεκινάει από μέσα σου.

Πρόσφατα Άρθρα

Εσύ γνωρίζεις τι τύπο δέρματος έχεις;


Έχουμε αρκετούς τύπους  δέρματος, μιας και ένα δέρμα μπορεί να έχει πολλά χαρακτηριστικά. Έχει χωριστεί σε κατηγορίες οι οποίες έχουν ως βάση την υφή του κάθε δέρματος:

  • το κανονικό
  • το ξηρό
  • το λιπαρό
  • το μικτό

Πολλές φορές το δέρμα μας αλλάζει υφή από εποχή σε εποχή ή αν επηρεαστούμε από διάφορους ψυχολογικούς παράγοντες , αλλαγή κλίματος κα.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ 

Το κανονικό δέρμα, έχει καλή υφή χάρη στην φυσιολογική ενυδάτωση. Είναι καθαρό και σπάνια εμφανίζει κηλίδες, σημάδια, ανοιχτούς πόρους, λιπαρές ή ξηρές περιοχές. Είναι πολύ καλό στην αφή με πολύ λίγες ρυτίδες. Ανακάλυψε εδώ προϊόντα ειδικά για την φροντίδα του.

ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ 

Είναι μια μίξη του λιπαρού και του κανονικού δέρματος ή του κανονικού και ξηρού δέρματος. Υπάρχει μία λιπαρή περιοχή η οποία ονόμαζεται Τ γιατί είναι σε σχήμα Τ που σχηματίζεται από το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Οι παρειές, η περιοχή γύρω από τα μάτια και ο λαιμός εμφανίζουν ξηρότητα.

 

ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ 

Το ξηρό δέρμα μπορεί να φαίνεται ωραίο στην  υφή,  λείο και τεντωμένο, έχει όμως τάση για εμφάνιση ρυτίδων, κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα ακόμη και σε πιο νεαρές  ηλικίες. Είναι πολύ ευαίσθητο και εμφανίζει πολύ συχνά κοκκινήλες. Έχει διαφανή όψη και πολλές φορές έχει τάση για αλλεργικές αντιδράσεις. Στην ωριμότητα το δέρμα ξηραίνεται και ρυτιδώνεται ακόμη περισσότερο και έτσι χάνει τη φυσική του ελαστικότητα. Ανακάλυψε εδώ προϊόντα ειδικά για την φροντίδα του.

 

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ 

Στο λιπαρό δέρμα αναφερόμαστε όταν έχουμε υπερέκκριση σμήγματος. Το χρώμα του λιπαρού δέρματος είναι συνήθως ωχρό ή σκούρο. Φαίνεται τραχύ, με έντονους και ευδιάκριτους πόρους, κηλίδες ή σημάδια. Συχνά παρουσιάζεται και ακμή λόγω  της υπερέκρισης σμίγματος. Επειδή το πάχος του υποδορίου ιστού είναι μεγάλο παραμένει νεανικό για περισσότερο χρόνο από ότι οι άλλοι τύποι και εμφανίζει επίσης λιγότερες ρυτίδες. Ανακάλυψε εδώ προϊόντα ειδικά για την φροντίδα του λιπαρού δέρματος με ατέλειες (σπυράκια, μαύρα στίγματα).

 

Επιστημονική ομάδα CASTALIA

Write your comment