Χρήσιμα άρθρα από ειδικούς σε θέματα υγείας και συμβουλές ομορφιάς θα γίνουν η καθημερινή σου έμπνευση για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Γιατί η ομορφιά ξεκινάει από μέσα σου.

Πρόσφατα Άρθρα

γήρανσης

Παράγοντες γήρανσης και πως να τους αντιμετωπίσεις

Η γήρανση είναι ένα σύνθετο βιολογικό φαινόμενο που οφείλεται στην επίδραση ενδογενών και εξωγενών παραγόντων. Η ενδογενής γήρανση (χρονογήρανση) είναι μια αναπόφευκτη φυσιολογική διεργασία που σχετίζεται με τον χρόνο και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες. Η εξωγενής γήρανση (φωτογήρανση ή αλλιώς πρόωρη γήρανση) οφείλεται στην επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων, κυρίως στην υπεριώδη ακτινοβολία. Άλλοι συντελεστικοί παράγοντες είναι ο τρόπος ζωής (όπως το κάπνισμα, η άθληση), η ρύπανση του  περιβάλλοντος και πολλοί άλλοι. Τα ορατά σημάδια της γήρανσης στο δέρμα  περιλαμβάνουν ρυτίδες, απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας, θαμπή όψη,  τραχεία υφή και διαταραχές της μελάγχρωσης (δυσχρωμίες).

Η κοσμητολογική φροντίδα εστιάζεται στις αισθητικές πτυχές της γήρανσης του δέρματος με στόχο την αναστροφή των επιδράσεων του χρόνου και της ηλιακής ακτινοβολίας.

Στην πρόληψη, καθυστέρηση και διόρθωση των σημαδιών της γήρανσης βοηθά η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας με αντιγηραντικούς και ενυδατικούς παράγοντες, αντιοξειδωτικούς παράγοντες για τη μείωση των βλαπτικών επιδράσεων των ελευθέρων ριζών που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και αντηλιακά για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι δυσχρωμίες της επιδερμίδας (πανάδες, κηλίδες) οφείλονται σε υπερπαραγωγή και ανομοιογενή κατανομή της χρωστικής μελανίνης. Η χρόνια έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με τη γήρανση είναι επιβαρυντικοί παράγοντες.

Η CASTALIA, με πάνω από 20 χρόνια τεχνογνωσίας στη βιολογία της επιδερμίδας, δημιούργησε την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Chronoderm, με πλούσιες συνθέσεις και συστατικά υψηλών προδιαγραφών, που βοηθούν στην πρόληψη και διόρθωση των σημαδιών της γήρανσης και χαρίζουν υγιή, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

 

Επιστημονική ομάδα CASTALIA

 

Write your comment