Χρήσιμα άρθρα από ειδικούς σε θέματα υγείας και συμβουλές ομορφιάς θα γίνουν η καθημερινή σου έμπνευση για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Γιατί η ομορφιά ξεκινάει από μέσα σου.

Πρόσφατα Άρθρα

απώλεια μαλλιών

Απώλεια μαλλιών – Ψυχολογικές & Συναισθηματικές Επιπτώσεις

Ψυχολογικές Επιπτώσεις

Η απώλεια μαλλιών καταπονεί ψυχολογικά τα άτομα που προσβάλει και γίνονται ιδιαίτερα ευάλωτα στο στίγμα αυτό. Πρόκειται για βίωμα με δυσάρεστες επιπτώσεις στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.

 

Η τριχόπτωση μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία από ψυχολογικά και συναισθηματικά ζητήματα που σχετίζονται με το πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και την εξωτερική μας εικόνα. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να αποδεχτούν την προοδευτική απώλεια μαλλιών, αλλά για άλλους μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες με αποτέλεσμα την κατάθλιψη και το άγχος.

Συναισθηματικές επιπτώσεις

Το τέλος της νιότης: Με την αραίωση και την απώλεια μαλλιών δημιουργείται η εικόνα ανθρώπου μεγαλύτερης ηλικίας, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Κατά συνέπεια, για πολλούς η έλευση της τριχόπτωσης, σηματοδοτεί δραματικά το τέλος της νιότης, της ζωντάνιας και της γοητείας.

 

Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Η φυσική ομορφιά είναι ένα από τα θεμέλια της αυτοεκτίμησης και είναι ένα από τα πιο ευάλωτα. Τα επίπεδα αυτοεκτίμησης μειώνονται σημαντικά όταν παρουσιάζεται απώλεια μαλλιών.

 

Αμηχανία, απώλεια αυτοπεποίθησης, ντροπή: Μελέτες έχουν δείξει ότι σχεδόν το 75% των ανδρών που πάσχουν από τριχόπτωση αισθάνονται λιγότερη αυτοπεποίθηση, ειδικά σε αλληλεπίδραση με το αντίθετο φύλο.

 

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η συναισθηματική δυσφορία που βιώνεται με την απώλεια των μαλλιών είναι βάσιμη και πρέπει να αντιμετωπίζεται.

 

Κατερίνα Καλογιάννη MD Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Write your comment