Εκτύπωση Εκτύπωση
Αναζήτηση Choose language
Αντηλιακή προστασία: Απαραίτητη, χειμώνα καλοκαίρι!

Ο ήλιος, πηγή ζωής, είναι απαραίτητος για κάθε οργανισμό. Βοηθάει σημαντικά στη σύνθεση της βιταμίνης D για την υγιή ανάπτυξη των οστών. Ταυτόχρονα, οι υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB συμβάλλουν στη θεραπεία πολλών ασθενειών του δέρματος, όπως η λεύκη και η ψωρίαση.

Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να αποβεί καταστροφική για την ομορφιά και την υγεία σας, αφού εξασθενεί τους αμυντικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας. Συνεπώς, η χρήση ενός επιστημονικά ελεγμένου αντηλιακού προϊόντος, κατάλληλου για τον φωτότυπο και τον τύπο της επιδερμίδας σας, εξασφαλίζει την πρόληψη όλων των παραπάνω και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς.
Η επιλογή του αντηλιακού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την υγεία της επιδερμίδας. Η προστασία που προσφέρει ένα προϊόν καθορίζεται από τον δείκτη SPF.

Στην ελληνική αγορά, κυκλοφορούν αντηλιακά προϊόντα που στηρίζονται σε κλινικές μελέτες και έχουν υψηλή ποιότητα.

Πώς υπολογίζουμε τη διάρκεια προστασίας που μας προσφέρει ένα αντηλιακό

Με βάση τον δείκτη προστασίας SPF, κάνετε έναν απλό πολλαπλασιασμό. Παράδειγμα: Αν υπολογίζετε να μείνετε στον ήλιο για 10 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με SPF 30, τότε για να μην προκαλέσετε έγκαυμα στην επιδερμίδα σας, πολλαπλασιάστε το 10 επί 30 (οπότε η προστασία μας κατά του κινδύνου εγκαύματος θα διαρκέσει 300 λεπτά).

Προσοχή: Το παραπάνω νούμερο είναι ενδεικτικό. Υπάρχουν παράγοντες που επενεργούν και μειώνουν το όριο, όπως, η εφίδρωση ή η ελλιπής ποσότητα προϊόντος που απλώνετε στο σώμα σας. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε για να είστε σίγουροι, είναι να ανανεώνετε το αντηλιακό σας συχνά.

Βρείτε το αντηλιακό που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας.
<< επιστροφή
Copyright 2011  |  Μέλος του ομίλου Lavipharm | Όροι Χρήσης | Sitemap